fbpx

FR – ENG

Erik Junius

Ik ben Erik Junius, gevestigd in Asse en Malmedy.
Reeds vele decennia koester ik een diepe passie voor fotografie.
Eerst als hobbyist, wat dan transformeerde naar een professionele carrière.

Hoe het begon…

Gedurende mijn zakelijke professionele loopbaan was ik heel vaak op internationale congressen met klanten, waar ik in 1998 Kevin Monoghan ontmoette, een fotograaf uit Massachusetts, VS.
Kevin was gespecialiseerd in het fotograferen van congressen door het maken van sprekende emotionele portretten van de deelnemers. Zijn fotografie stijl sprak me enorm aan en heb het geluk gehad om Kevin als fotografie leraar en coach te kunnen raadplegen gedurende vele jaren.

Work Life Balance

Hoewel ik een drukke voltijdse internationale baan had, ben ik in 2008 begonnen met fotografie te beoefenen op semi professionele basis.
Een semi-pro hobby was voor mijn een ideale balance om in het weekend mijn zakelijk knopje te kunnen afzetten en iets totaal anders te kunnen doen. Als pro heb je natuurlijk een commitment die je moet vervullen., dus focus is key.
Niet alleen de aspecten achter de camera waren belangrijk, maar als fotograaf heb ik vooral veel interessante mensen leren kennen, elk met en hun uniek levensverhaal

De Fotostudio

In 2009 bouwde ik mijn eigen permanente fotostudio, waar je het licht zelf beheerst. Dit maakt het makkelijk om een professionele fotoshoot te doen.

In deze studio heb ik ontzettend veel portretsessies gedaan, met een focus op het vastleggen van portretten, vooraleer een familiaal character.

Niet alleen is er de studio om portret fotoshoots te doen, fotoshoots op locatie hebben vaak meer karakter want ze zijn persoonlijker.

Autosport fotograaf

Ik was ook gefascineerd hoe je als fotograaf de emoties, van coureurs, monteurs en toeschouwers vast kunt leggen. In 2010 werd ik een eerste keer geaccrediteerd autosport fotograaf .
Vanaf 2018 ben ik geaccrediteerd FIA Formule 1 fotograaf. Sindsdien heb ik wereldwijd vele F1 GP’s gecoverd. Ik probeer een speciale focus te leggen op portretten en de emoties van de F1 piloten en hun teamleden.
Mijn F1 foto’s zijn sinds 2018 gepubliceerd in tal van internationale publicaties, waar ik heel trots op ben.
Ook is mijn F1 werk te koop onder de brandnaam “Grandprix Pixels“.

In 2023 besliste ik om “Image-ine Photography” een boost te geven.
Niet alleen familie portret fotoshoots maar ik besliste ook om mij vooral te richten op zakelijke fotografie, waarbij ik mijn jarenlange ervaring in die zakelijke wereld, samen met mijn ervaring in de F1 wereld, combineer met mijn passie voor fotografie.