Wie is image-ine photography?

Erik Junius

Ik ben Erik Junius, gevestigd in Asse en Malmedy. Reeds vele decennia koester ik een diepe passie voor fotografie.
Ondanks mijn drukke voltijdse internationale baan, ben ik in 2008 begonnen met het beoefenen van fotografie als bijberoep.

De Fotostudio

In 2009 bouwde ik mijn eigen permanente fotostudio. Dit maakt het makkelijk om een professionele fotoshoot te doen waar je het licht zelf beheerst.
In deze studio heb ik heel wat professionele portretsessies gedaan, met een focus op het vastleggen van familie portretten.
Niet alleen in studio maar ook op locatie. Op deze manier heb ik veel interessante mensen en hun levensverhaal ontdekt.

Eerst in bijberoep

Ik zag meteen het potentieel van het portretteren van emoties van mensen op evenementen zoals bruiloften, een stijl die in het begin van de jaren 2000, niet zo gebruikelijk was. En een semi-pro hobby was een ideale balance om in het weekend iets totaal anders te kunnen doen.

Passie voor Portret fotografie

Mijn professionele leven bracht me vaak op internationale congressen met klanten, waar ik in 1998 Kevin Monoghan ontmoette, een fotograaf uit Massachusetts, VS. Kevin die gespecialiseerd was in het fotograferen van congressen door het maken van sprekende emotionele portretten van de deelnemers.

Autosport

Toen ik in 2007 op het circuit van Spa Francorchamps naar een autorace ging kijken, werd ik al snel gefascineerd door de mogelijkheid om de uitdrukkingen van coureurs, monteurs en toeschouwers vast te leggen. Dit bracht me ertoe om in 2010 autosport fotograaf te worden. In 2018 kreeg werd ik geaccrediteerd FIA F1-fotograaf. Sindsdien heb ik reeds wereldwijd vele F1 GP’s gecoverd , waar ik een speciale focus leg op de emoties van de coureurs en de teamleden.
Mijn F1 foto’s zijn gepubliceerd in tal van internationale publicaties, waar ik heel trots op ben.
Ook is mijn F1 werk te koop onder de brandnaam “Grandprix Pixels“.

In 2023 besliste ik om “Image-ine Photography” een boost te geven. Niet alleen familie portret fotoshoots maar ik besliste ook om mij vooral te richten op zakelijke fotografie, waarbij ik mijn jarenlange ervaring in de zakelijke wereld, samen met mijn ervaring in de F1 wereld, combineer met mijn passie voor fotografie.