Zuiderse tajine van kip met COUSCOUS

Ankie's recepten blog

Zuiderse tajine van kip met COUSCOUS

Bereidingswijze

Voor 2            – voorbereiding 20 min     bereiding 60 min

4 el olijfolie

1 tl ras el hanout

1tl paprika

1tl Cayenne Peper

zwarte peper

een snuifje zeezout

4 kippenboutjes of 2 kippenfilet

1 sjalotje

1 teentje knoflook, geperst

2 wortelen, in stukjes

1 rode paprika, in reepjes

1 preistengel, in schijfjes

1 courgette, in stukjes

handvol kers-tomaatjes

1 bouquet garni (laurier en tijm samengebonden)

sap en 1 el zeste van 1 sinaasappel

200 ml kippenbouillon

een scheutje fruitige, droge witte wijn

200 g kikkererwten (uit blik, 130 g uitgelekt)

6 gedroogde pruimen, in stukken of handvol rozijntjes

Bereidingswijze:

Meng de olijfolie met de ras el hanout, zwarte peper en zout. Wrijf er de kippenbillen of kipfilet mee in en laat marineren. De Kip smaakt het lekkerst als je dat de avond voordien doet. Kleur de kip goed aan in olijfolie aan beide zijden.

Haal het vlees uit de stoofpot/tajine en voeg sjalot, knoflook en groenten toe. Breng op smaak met een snuifje ras el hanout, peper, zout, het kruidenbosje en de sinaasappelzeste. Laat een vijftal minuten stoven. Blus met de kippenbouillon, het sinaasappelsap en de wijn. Kruid verder af met cayennepeper en paprikapoeder.

Voeg het vlees opnieuw toe en laat een dik uur sudderen naargelang van de grootte van de kip. Voeg de laatste 15 minuten de kikkererwten en gedroogde pruimen of rozijnen toe.

Lekker met couscous

Bron Knack weekend

Tags: , , ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *