Zuiderse tajine van kip met COUSCOUS
Bereidingswijze
Voor 2 – voorbereiding 20 min bereiding 60 min
4 el olijfolie
1 tl ras el hanout
1tl paprika
1tl Cayenne Peper
zwarte peper
een snuifje zeezout
4 kippenboutjes of 2 kippenfilet
1 sjalotje
1 teentje knoflook, geperst
2 wortelen, in stukjes
1 rode paprika, in reepjes
1 preistengel, in schijfjes
1 courgette, in stukjes
handvol kers-tomaatjes
1 bouquet garni (laurier en tijm samengebonden)
sap en 1 el zeste van 1 sinaasappel
200 ml kippenbouillon
een scheutje fruitige, droge witte wijn
200 g kikkererwten (uit blik, 130 g uitgelekt)
6 gedroogde pruimen, in stukken of handvol rozijntjes
Bereidingswijze:
Meng de olijfolie met de ras el hanout, zwarte peper en zout. Wrijf er de kippenbillen of kipfilet mee in en laat marineren. De Kip smaakt het lekkerst als je dat de avond voordien doet. Kleur de kip goed aan in olijfolie aan beide zijden.
Haal het vlees uit de stoofpot/tajine en voeg sjalot, knoflook en groenten toe. Breng op smaak met een snuifje ras el hanout, peper, zout, het kruidenbosje en de sinaasappelzeste. Laat een vijftal minuten stoven. Blus met de kippenbouillon, het sinaasappelsap en de wijn. Kruid verder af met cayennepeper en paprikapoeder.
Voeg het vlees opnieuw toe en laat een dik uur sudderen naargelang van de grootte van de kip. Voeg de laatste 15 minuten de kikkererwten en gedroogde pruimen of rozijnen toe.
Lekker met couscous
Bron Knack weekend