Wraps ‘kip teriyaki’ met zelfgemaakte hummus
4 pers – 30 minuten
Ingrediënten
kippenhaasjes (beenhouwerij) 600 g
tapastomaten 450 g
fijnproevers-slamix (krulandijvie, radicchio en veldsla) 320 g
citroenen 0.5
sjalotten 1
knoflook 2 teentjes
boter 1 eetl.
wraps 8
kikkererwten (bokaal) 340 g
vloeibare honing 1 eetl.
olijfolie 5 eetl.
sojasaus 4 eetl.
paprikapoeder 0.5 koffiel.
peper en zout
Bereiding (25 min.)
- 1 Snij de kippenhaasjes in stukjes van ± 2 cm. Meng de sojasaus, de honing en 3 eetl. olijfolie in een grote mengkom. Pers er 1 teentje knoflook boven en meng onder de marinade. Roer de stukjes kip goed onder de marinade. Laat even trekken in de koelkast.
- 2 Maak ondertussen de hummus: spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Mix samen met een gepeld teentje knoflook, 2 eetl. olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout tot een fijne hummus. Pers de halve citroen en meng het sap onder de hummus. Voeg enkele eetl. water toe als de hummus nog te dik is.
- 3 Smelt de boter in een pan en bak de gemarineerde kip 7 à 10 min. goudbruin op een matig vuur.
- 4 Snij intussen de tapastomaten in stukjes. Snipper de sjalot fijn en strooi over de tomaten. Kruid met peper en zout.
- 5 Verwarm de wraps volgens de instructies op de verpakking.
- 6 Besmeer elke wrap met een laagje hummus en verdeel er de kip, de tomaat en de slamix over. Rol strak op.