WARME AARDAPPELSALADE MET KROKANTE PANCETTA EN EI
INGREDIËNTEN
- 400 g vastkokende aardappelen
- 100 g sperziebonen
- 2 bio-eieren
- 2 little gems
- 125 g kerstomaten
- 100 g pancetta
- 3 el mayonaise
- 1 kl mosterd
- peper
- zout
BEREIDING
- Was de aardappelen en snij ze in plakjes van een halve centimeter. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes. Doe de aardappelen in een kookpot met gezouten water en kook half gaar in 12 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de sperzieboontjes toe.
- Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren halfzacht in 6 minuten. Laat schrikken onder koud water.
- Maak de blaadjes los van de little gem. Snij de kerstomaatjes in vier.
- Meng de mayonaise, per persoon 1 koffielepel water en de mosterd voor de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Zet een antikleefpan op het vuur en bak de plakjes pancetta krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de plakjes aardappelen en de sperzieboontjes kort aan in het vet van de pancetta. Kruid met peper en zout.
- Pel en halveer de eitjes.
- Verdeel de blaadjes little gem over de borden en schep hierover de aardappelsalade en de eitjes. Breek de knapperige pancetta in stukken en verdeel ook over de salade. Werk af met de kerstomaatjes en de dressing.
Tags: aardappel, Pa, Pancetta, Zomers