VISPANNETJE MET ASPERGES

Ankie's recepten blog

VISPANNETJE MET ASPERGES

30 MIN 4 PERSONEN

INGREDIËNTEN

200 g zalmfilet
200 g kabeljauwfilet
100 g grijze garnalen, gepeld
800 g vastkokende aardappelen
250 g witte asperges
250 g groene asperges
1 ui
2 teentjes knoflook
50 g kervel
1 el maïszetmeel
100 ml witte wijn
200 ml lichte room
1 el olijfolie
peper en zout
BEREIDING

Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in 20 minuten in gezouten water.
Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de zalm en kabeljauw in blokjes en kruid met peper en zout.
Schil de witte asperges, was de groene asperges. Snij het houterige stukje onderaan weg.
Snij de asperges in stukken van 3 centimeter. Blancheer de witte en groene asperges 4 minuten in gezouten water. Giet af, maar hou het kookvocht bij.
Verhit de olijfolie in een stoofpot. Stoof de ui glazig.
Voeg de knoflook toe. Laat kort meebakken.
Voeg er de witte en groene asperges aan toe. Blus met de wijn en laat inkoken tot de alcohol verdampt is.
Schenk er de lichte room bij. Breng tot tegen de kook aan.
Leg er de blokjes vis bij. Laat 3 minuten sudderen tegen de kook aan.
Los het maïszetmeel op in 150 milliliter van het kookvocht van de asperges en voeg toe aan het vispannetje.
Roer om tot de saus gebonden is. Kruid met peper en zout.
Serveer het vispannetje met de gekookte aardappelen en werk af met takjes kervel en grijze garnalen.

Tags:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *