Vaste witte vis gewikkeld in Ham

Ankie's recepten blog

Vaste witte vis gewikkeld in Ham

40 min

4 personen

Ingredienten:

750 gr vaste vis (vb:zeeduivel, kabeljauw,… )

4 zongedroogde tomaatjes in olie

1 onbehandelde citroen

6 sneetjes rauwe ham

2 el olijfolie

300 gr spaghetti

een handvol basilicumblaadjes

3 el olijfolie

4 el gerapte parmezaan

Recept:

  1. spoel de vis en dep droog. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn. was de citroen, verwijder de schil en pers de citroen uit
  2. 2. Besprenkel de vis het het citroensap en laat marineren min een kwartiertje.
  3. Hak de helft van de citroenschil jij en meng met de zongedroogde tomaatjes. kruid met peper en zout.
  4. Halveer de sneetjes ham indien nodig. snij de vis in 4 porties. spreid de ham uit op het werkvlak en bestrijk met het tomatencitroenmengsel. Leg de vis erop en rol het stevig op.
  5. Bak of grill de in ham gerolde vis aan beide kanten op een matig vuur. afhankelijk van de vis kan dit 6 a 7 minuten zijn of iets langer.
  6. breng een hoeveelheid gezouten water aan de kook en kook de spaghetti volgens de instructies
  7. was de basilicumblaadjes, droog en hak fijn
  8. spaghetti vinaigrette: meng de olijfolie, de gerapte parmezaan, het fijngehakte basilicum en de rest van het tomatencitroenmengsel.
  9. laat de spaghetti uitlekken en meng er de spaghetti vinaigrette door.
  10. schik de vis op een bord met de spaghetti.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *