Vaste witte vis gewikkeld in Ham

40 min
4 personen
Ingredienten:
750 gr vaste vis (vb:zeeduivel, kabeljauw,… )
4 zongedroogde tomaatjes in olie
1 onbehandelde citroen
6 sneetjes rauwe ham
2 el olijfolie
300 gr spaghetti
een handvol basilicumblaadjes
3 el olijfolie
4 el gerapte parmezaan
Recept:
- spoel de vis en dep droog. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn. was de citroen, verwijder de schil en pers de citroen uit
- 2. Besprenkel de vis het het citroensap en laat marineren min een kwartiertje.
- Hak de helft van de citroenschil jij en meng met de zongedroogde tomaatjes. kruid met peper en zout.
- Halveer de sneetjes ham indien nodig. snij de vis in 4 porties. spreid de ham uit op het werkvlak en bestrijk met het tomatencitroenmengsel. Leg de vis erop en rol het stevig op.
- Bak of grill de in ham gerolde vis aan beide kanten op een matig vuur. afhankelijk van de vis kan dit 6 a 7 minuten zijn of iets langer.
- breng een hoeveelheid gezouten water aan de kook en kook de spaghetti volgens de instructies
- was de basilicumblaadjes, droog en hak fijn
- spaghetti vinaigrette: meng de olijfolie, de gerapte parmezaan, het fijngehakte basilicum en de rest van het tomatencitroenmengsel.
- laat de spaghetti uitlekken en meng er de spaghetti vinaigrette door.
- schik de vis op een bord met de spaghetti.