VARKENSREEPJES TERIYAKI MET RIJST EN KROKANTE GROENTEN

Ankie's recepten blog

VARKENSREEPJES TERIYAKI MET RIJST EN KROKANTE GROENTEN

2 pers – 25 min

INGREDIËNTEN

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 varkenslapje
  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 400 g wokmix
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el plantaardige olie
  • zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Hou het groene en witte deel gescheiden. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de varkenslapjes in reepjes van 1/2 cm dik.
  3. Doe de knoflook, gember, sojasaus, honing en het witte deel van de lente-ui in een kom en meng goed. Dit is de teriyaki saus.
  4. Verhit de plantaardige olie in een wok (of grote pan) en roerbak de wokmix voor 4 minuten. Schep uit de wok en voeg het varkensvlees toe. Roerbak opnieuw voor 4 minuten op hoog vuur. Giet de teriyaki saus erbij en voeg de wokmix opnieuw toe. Roerbak nog voor 2 minuten.
  5. Serveer de rijst met de varkensreepjes en krokante groenten. Werk af met het groen van de lente-ui en de sesamzaadjes.

Tags: ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *