TORTILLA met ricotta en Spinazie
Ingrediënten (4pers)
- 8 tortillas
- 400 gr jonge verse spinazie
- 2 tomaten
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 15 gr ricotta
- 1 ei
- 80 gr parmezaan
- 1,5 eetlepel olijfolie
- bote
- nootmuskaat
- peper & zout
Bereiding:
1: Spoel en droog de spinazie
2:pel en snipper de sjalot en de knoflook
3:neem een kleine pan of wok. Fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg er de spinazie aan toe en laat slinken. Peper en zout naar smaak
5: meng de afgekoelde spinazie met de ricotta het ei en de helft van de parmezaan. Kruid met peper,zout en nootmuskaat.
6: verwarm de oven 200°C.
7:Beboter een ovenschotel.
8:Verdeel het mengsel over de tortilla’s, rol ze op en leg ze in de ovenschaal.
9: pel en ontpit de tomaten. Snij ze in dobbelsteentjes en verdeel deze over de tortilla’s. Bestrooi het geheel met de rest van de parmezaan.
10: Laat 15 tot 20 minuten bakken in de oven.