Teriyaki rundvlees met verse spinazie , sesamzaden en udon noedels

Ingrediënten (4pers):
- flesje Teriyaki saus
- 800 gr rundvlees (vb biefstuk)
- 800 gr verse jonge spinazie
- 1el sesamzaden
- 300 gr Udon noedels
- 1 lookteenje
- 1 rode ajuin
Voorbereiding:
1: Leg de biefstuk gedurende 60′ in de diepvries. dit zal je helpen om de sneetjes filterfijn te kunnen snijden
2: haalde steeltjes van de verse spinazie en spoel ze
3: haal de biefstuk uit de diepvriezer en snij in hele fijne reepjes.
4: doe ze in een pot en giet de teriyaki erover
5: meng goed en zet het deksel erop . Laat marineren gedurende 30 ‘
6: hak de ui en lookteentje fijn
Koken:
1: laat het rundvlees uitlekken maar recupereer de marinade
2: zet het water op en kook de udon-noedels volgens de verpakking.
1: Doe 1,5 el olijfolie of wokolie in de wokpan en laat heet worden
2: bak het rundsvlees kort maar hevig aan (zoals je een biefstuk zou bakken). Haal het vlees uit de wok pan en hou het warm.
3: doe opnieuw 1,5 el wokolie in de pan en stoof ui en look aan.
4: doe de verse spinazie in de pan en roer regelmatig om
5: als alle spinazie in de pan is doe je er het rundvlees bij alsook de rest van de marinade
6: alles goed mengen na 1 min mogen de udon-noedels erbij.
7: terug goed mengen, en nog even op het vuur laten staan dat alle smaken door de udon-noedels kunnen opgenomen worden.
8: eventueel peper en zout naar smaak mag maar hoeft niet
9: strooi en sesamzaadjes over en dien op.
Smakelijk!