Teriyaki rundvlees met verse spinazie , sesamzaden en udon noedels

Ankie's recepten blog

Teriyaki rundvlees met verse spinazie , sesamzaden en udon noedels

Ingrediënten (4pers):

  • flesje Teriyaki saus
  • 800 gr rundvlees (vb biefstuk)
  • 800 gr verse jonge spinazie
  • 1el sesamzaden
  • 300 gr Udon noedels
  • 1 lookteenje
  • 1 rode ajuin

Voorbereiding:

1: Leg de biefstuk gedurende 60′ in de diepvries. dit zal je helpen om de sneetjes filterfijn te kunnen snijden

2: haalde steeltjes van de verse spinazie en spoel ze

3: haal de biefstuk uit de diepvriezer en snij in hele fijne reepjes.

4: doe ze in een pot en giet de teriyaki erover

5: meng goed en zet het deksel erop . Laat marineren gedurende 30 ‘

6: hak de ui en lookteentje fijn

Koken:

1: laat het rundvlees uitlekken maar recupereer de marinade

2: zet het water op en kook de udon-noedels volgens de verpakking.

1: Doe 1,5 el olijfolie of wokolie in de wokpan en laat heet worden

2: bak het rundsvlees kort maar hevig aan (zoals je een biefstuk zou bakken). Haal het vlees uit de wok pan en hou het warm.

3: doe opnieuw 1,5 el wokolie in de pan en stoof ui en look aan.

4:  doe de verse spinazie in de pan en roer regelmatig om

5: als alle spinazie in de pan is doe je er het rundvlees bij alsook de rest van de marinade

6: alles goed mengen na 1 min mogen de udon-noedels erbij.

7: terug goed mengen, en nog even op het vuur laten staan dat alle smaken door de udon-noedels kunnen opgenomen worden.

8: eventueel peper en zout naar smaak mag maar hoeft niet

9: strooi en sesamzaadjes over en dien op.

Smakelijk!

Tags: , ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *