Tartiflette
Ingrediënten:
- 500 gr aardappelen
- 100 gr spekstukjes
- 2 uien
- 1 knoflookteentje
- 1 el olijfolie
- 2 el slagroom of culinaire room
- 10 cl witte wijn
- 1 reblochon
- peper & zout van de molen
1: Kook de aardappelen +/- 10 min in kokend water. Giet ze af en snij de aardappelen in schijfjes.
2: Kuis de uien en snij ze in fijne ringen
3: Verwarm de oven op 210°C ( th 7 ).
4: Doe olijfolie in de pan en bak de ui en de spekjes op.
5: Snij de knoflook doormidden en wrijf de ovenschotel volledig in met de knoflook.
6: Leg een dikke laag aardappelen in de ovenschotel met daarop de uien en de spekjes.
7: giet de room en de witte wijn erover
8: snij de reblochon met de korst in stukken en leg de kaas over het mengsel met de korst van de kaas naar beneden.
9: Zet alles in de oven gedurende een 15 min.
Lekker met een rucola salade besprenkelt met noten vinaigrette
Smakelijk.