TAJINE ‘SCAMPI DIABOLIQUE’ MET COUSCOUS

Ankie's recepten blog

TAJINE ‘SCAMPI DIABOLIQUE’ MET COUSCOUS

20 MIN 2 PERSONEN

INGREDIËNTEN

1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
20 scampi’s
2 kl ras el hanout
1 kl harissa
1 blik tomatenblokjes
10 g bladpeterselie
½ groentebouillonblokje
130 g couscous
2 el olijfolie
peper en zout
BEREIDING

Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in fijne reepjes.
Kruid de scampi’s met peper en zout.
Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak de scampi’s 2-3 minuten tot ze roze kleuren. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Verhit de rest van de olijfolie in de pan. Voeg de ui, rode paprika, knoflook, ras el hanout en de harissa (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe en roerbak 5 minuten.
Voeg dan de tomatenblokjes en per persoon 50 milliliter water toe. Laat de saus 10 minuten pruttelen. Snij ondertussen de bladpeterslie fijn.
Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op.
Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij.
Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen.
Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
Roer de scampi’s door de saus. Laat nog kort doorwarmen.
Proef en breng de saus op smaak met peper en zout.
Serveer de couscous met de scampi’s diabolique. Werk af met fijngesneden peterselie.

Tags: , ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *