Stoofschotel met KIP, chorizo en tomaat
Ingredienten (4 pers)
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 kippendijen
- 2 kipfilets, doormidden gesneden
- 2 rode uien, in ringen
- 1 grote rode paprika, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 250 g chorizo, in blokjes
- 400 g gehakte tomaten uit blik
- 250 ml kippenbouillon
- 150 ml droge witte wijn
- 1 volle theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 snuf saffraan (desgewenst)
- 50 g rozijnen (desgewenst)
- 2 reepjes sinaasappelschil zonder waslaag
- 1 takje verse tijm
- ca. 20 gemengde olijven
- 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
- 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
1: Verwarm de oven voor op 170 °C.
2: Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan. Voeg de stukken kip toe en bak ze aan alle kanten bruin. Leg ze in een ovenvaste braadpan.
3: Bak met de rest van de olie de uien in de koekenpan tot de randjes goudbruin beginnen te kleuren.
4: Voeg paprika en knoflook toe en bak een minuut mee.
5: Haal alles met een schuimspaan uit de pan en doe bij de kip.
6: Bak de chorizo bruin in de koekenpan en doe bij de kip.
7: Giet de tomaten, bouillon en wijn over de kip
8: Voeg het gerookte paprikapoeder en de saffraan toe
9: Voeg de rozijnen toe plus de reepjes sinaasappelschil, tijm, zout en peper en meng alles goed door elkaar.
10: Voeg de olijven en kikkererwten toe, breng aan de kook
11: Doe een deksel op de braadpan en zet ongeveer 40 minuten op de middelste richel van de oven.
12: Bestrooi de stoofschotel voor het serveren met peterselie en dien op met rijst.
Smakelijk