Stoofschotel met KIP, chorizo en tomaat

Ankie's recepten blog

Stoofschotel met KIP, chorizo en tomaat

Ingredienten (4 pers)

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kippendijen
  • 2 kipfilets, doormidden gesneden
  • 2 rode uien, in ringen
  • 1 grote rode paprika, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 250 g chorizo, in blokjes
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 250 ml kippenbouillon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 volle theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 snuf saffraan (desgewenst)
  • 50 g rozijnen (desgewenst)
  • 2 reepjes sinaasappelschil zonder waslaag
  • 1 takje verse tijm
  • ca. 20 gemengde olijven
  • 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt

1: Verwarm de oven voor op 170 °C.
2: Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan. Voeg de stukken kip toe en bak ze aan alle kanten bruin. Leg ze in een ovenvaste braadpan.
3: Bak met de rest van de olie de uien in de koekenpan tot de randjes goudbruin beginnen te kleuren.

4: Voeg paprika en knoflook toe en bak een minuut mee.

5: Haal alles met een schuimspaan uit de pan en doe bij de kip.

6: Bak de chorizo bruin in de koekenpan en doe bij de kip.

7: Giet de tomaten, bouillon en wijn over de kip

8: Voeg het gerookte paprikapoeder en de saffraan toe

9: Voeg de rozijnen toe  plus de reepjes sinaasappelschil, tijm, zout en peper en meng alles goed door elkaar.

10: Voeg de olijven en kikkererwten toe, breng aan de kook

11: Doe een deksel op de braadpan en zet ongeveer 40 minuten op de middelste richel van de oven.

12: Bestrooi de stoofschotel voor het serveren met peterselie en dien op met rijst.

Smakelijk

http://www.okokorecepten.nl/recept/kip-gevogelte/kip-oven/stoofschotel-kip-chorizo-tomaat-ainsley-harriott

Tags: , ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *