Siciliaans Vispannetje in de oven

Ankie's recepten blog

Siciliaans Vispannetje in de oven

4 pers  50 min

Ingredienten:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 chilipepertje (naar keuze)
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 1 teen knoflook (uit de pers)
  • 75 g parmezaanse kaas
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • 200 gr grijze crevetjes
  • 3 el gehakte peterselie
  • 1 pot Bertolli Pastasaus in pot Basilico
  • 1 el verse oregano
  • 400 g tortellini (gevuld met ham of champignons)
  • 500 g kabeljauwfilet (in 4 stukken)
  • zout & peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180°C. Pel en snipper de ui, snijd de zwarte olijven in schijfjes,e hak het chilipepertje heel fijn n pers de knoflook uit. Rasp de parmezaanse kaas.

Verhit wat extra vergine olijfolie en fruit hierin de uisnippers tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Roer de helft van de kappertjes, de helft van de zwarte olijven, het chilipepertje  en de helft van de peterselie erdoor en laat dit even meebakken.

Voeg nu de knoflook, de Bertolli pastasaus Basilico en de oregano toe, roer het even door en laat het dan 10 minuten op zacht vuur pruttelen.

Kook intussen de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking net niet helemaal gaar. Dit omdat ze nog even in de oven moeten en dan ook nog wat zullen doorgaren. Schep de tortellini uit de pan, laat ze even uitlekken en roer ze dan door de tomatensaus.

Vet een ovenschaal in met een eetlepel olijfolie en schep de tortellini met saus erin. Strooi de helft van de Parmezaanse kaas erover. Leg de kabeljauwfiletserop en verdeel de achtergehouden kappertjes, olijven, de crevetjes  en Parmezaanse kaas over de vis.

Zet het gerecht 10 – 15 minuten in de hete oven.

Strooi vlak voor het serveren de rest van de peterselie over deze pittige visschotel en geef er ciabatta bij.

Bron: Bertolli recepten

Tags: , , , ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *