SCAMPI DIABOLIQUE MET LINGUINE

Ankie's recepten blog

SCAMPI DIABOLIQUE MET LINGUINE

15 MIN 2 PERSONEN

INGREDIËNTEN

200 g linguine
1 ui
1 teentje knoflook
½ rode chilipeper
1 rode paprika
1 blik tomatenblokjes
10 g bladpeterselie
20 scampi’s
2 el olijfolie
peper en zout
BEREIDING

Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast.
Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot met deksel, een gewone en een diepe pan klaar.
Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook.
Voeg de linguine en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar hou een kop van het kookvocht bij.
Snij ondertussen de ui fijn en pers de knoflook.
Snij de rode chilipeper in fijne ringen. Snij de rode paprika in fijne reepjes.
Verhit de helft van de olijfolie in de diepe pan.
Voeg de chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), de ui, de rode paprika en de knoflook toe en roerbak 5 minuten.
Voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat de saus 8-10 minuten pruttelen. Snij ondertussen de bladpeterslie fijn.
Kruid de scampi’s met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in de andere pan en bak de scampi’s 2-3 minuten tot ze roze kleuren. Roer ze dan door de tomatensaus.
Voeg eventueel nog wat van het kookvocht toe.
Proef en breng de saus op smaak met peper en zout.
Roer 3/4de van de fijngesneden bladpeterselie door de pasta. Serveer de scampi diabolique bovenop de linguine en werk af met de rest van de bladpeterselie.

Tags:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *