Runderhaas met mascarpone en mosterd
4 pers 45 min
Ingrediënten:
- 600 g Rundvlees (in medaillons gesneden)
- 2 eetlepel(s) Olijfolie
- Zout
- 250 g Mascarpone van Galbani
- 2 eetlepel(s) sterke mosterd
- 2 eetlepel(s) grof gemalen peper
Bereiding:
– Snij het vlees in medaillons. Verwarm de olie in een koekenpan op hoog vuur en braad de rundvleesmedaillons aan beide kanten gedurende 3 tot vier minuten aan. Strooi er een beetje zout over, neem het vlees uit de pan en houd het warm.
– Bereid vervolgens de mascarpone-saus om bij de runderhaas te serveren. Meng 250g mascarpone van Galbani met de vleessappen, samen met de mosterd, zwarte peper en 3 tot 4 eetlepels water. Meng het geheel goed door om een gladde saus te verkrijgen en laat ze gedurende 5 minuten op een zacht vuur koken. Breng op smaak met zout en peper.
– Verdeel de medaillons over vier borden en giet er een royale scheut saus overheen. Voor een evenwichtigere maaltijd, serveer een meslun salade met balsamico-azijn erbij.
Bron: Galbani