Pittig Vispannetje
bereiding 40 min – 4 pers
Ingredienten:
400 gr wortel
1 middelgrote rode ui
1 middelgrote prei
1 middelgrote venkel
1 pepertje
1000 gr visfond
1 laurierblaadje
groene peperkorrels
zout
500 gr vis en of schaaldieren
40 ml room
2 koffielepels limoensap
1 koffielepel marjolein
1 koffielepel kerriepoeder
1 koffielepel paprikapoeder
Bereiding:
1: Schil de wortel en snij in blokjes. Pel en snipper de ui. was de prei en snij in ringen. Was en halveer de venkel, verwijder de strok en snij in repen. Hal het venkelgroen. was de chili, verwijder de zaadjes en hak fijn.
2: Verhit een kookpan op hoog vuur en bak de groenten ca 5min zonder vet. blus met de visfond en voeg het laurierblaadje eraan toe. breng op smaak met peper en zout. laar ca 5 min zachtjes koken.
3: spoel de vis af, dep droog en snij in stukken. voeg toe aan de pan en laat ca 10 garen. verfijn het vispotje met room, marjolein kerrie en papricapoeder. bestrooi met venkelgroen en serveer.