Pasta met gerookte zalm, geitenkaas en spinazie

Ankie's recepten blog

Pasta met gerookte zalm, geitenkaas en spinazie

Ingrediënten

2 personen

spinazie 125 g
olijfolie
knoflook ½ teen
peper
zout
zachte geitenkaas (bijvoorbeeld van du Bois des Mûres) 125 g
ricotta 75 g
spaghetti 200 g
ajuin ½
pijnboompitten een handvol
gerookte zalm 125 g

Bereiding
Breng water aan de kook met een beetje zout.
125 g spinazie
Maak de spinazie schoon.
olijfolie
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Stoof er de helft van de spinazie in.
½ teen knoflook peper zout
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de spinazie en kruid met peper en zout.
125 g zachte geitenkaas (bijvoorbeeld van du Bois des Mûres)75 g ricotta
Doe de gestoofde spinazie in een maatbeker met een pollepel water. Voeg er de ricotta en de geitenkaas aan toe en mix met een staafmixer tot een glad mengsel. Kruid met een snufje zout en flink wat peper.
TIP Je kunt de spinazie vervangen door wat zongedroogde tomaten voor een eenvoudige pastasaus.
200 g spaghetti
Kook de spaghetti gaar in het gezouten water.
Verwarm een scheut olijfolie in de pan.
½ ajuin
Pel de ui en snijd hem in dunne slierten. Stoof de ui in de olie.
een handvol pijnboompitten
Doe er de pijnboompitten bij en laat even mee roosteren.
Giet de pasta af en doe hem bij de uien en pijnboompitten. Roer er een pollepel kookvocht van de pasta, de saus en de rest van de spinazie door. De warme saus laat de blaadjes garen. Breng op smaak met peper en zout.
125 g gerookte zalm
Scheur de gerookte zalm in stukken.
Werk de pasta af met de gerookte zalm en eventueel wat verbrokkelde geitenkaas.

Tags: , ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *