Papillot met zalm en kabeljauw op z’n Italiaans

Ankie's recepten blog

Papillot met zalm en kabeljauw op z’n Italiaans

Papillot met zalm en kabeljauw op z’n Italiaans
Hoofdgerecht
minder dan 60 min.

4 personen

Ingrediënten
Atlantische zalmfilets (diepvries) 4
kabeljauwfilets 4
groentereepjes (diepvries) 500 g
kerstomaten 8
mascarpone 8 eetl.
droge witte wijn 4 eetl.
Italiaanse kruidenmix
peper en zout
instantsausbinder 4 eetl.

Voorbereiding
– Meng de mascarpone met de witte wijn en de instantsausbinder. Kruid met peper en zout en een achttal draaien aan de kruidenmolen.
– Snij de kerstomaatjes doormidden.

Bereiding (5 min. + 35 in. op de grill)

Leg 4 vellen aluminiumfolie open en schep er de diepgevroren groentereepjes in. Verdeel er de halve kerstomaatjes en het mascarponemengsel over. Hou nog 4 eetl. van het mengsel apart.
Schik er 1 diepgevroren stuk zalm en 1 diepgevroren stuk kabeljauw op. Lepel er de rest van het mascarponemengsel over.
Vouw de papillotten dicht en laat ze 35 min. bakken op een matig warme grill.
Afwerking
Geef er pasta bij of een aardappel in de schil.

Onze drankensuggestie
Wijn
Les 4 Pierres Colombard-Chardonnay Vin de Pays des Côtes de Gascogne Elegante droge witte landwijn uit Zuidwest-Frankrijk. De chardonnay- en colombarddruiven bezorgen deze frisse wijn een floraal boeket en fruitige smaak El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Voortreffelijke witte rioja, voor 100 % gemaakt van de viuradruif. Die bezorgt de wijn zijn floraal boeket en fijne, frisfruitige smaak.

Tags: ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *