Paella

Ankie's recepten blog

Paella

Ingredienten (6 tot 8 personen):

  • 2 snuifjes safraandraadjes
  • 400 gr spaanse rijst (risottorijst gaat ook)
  • 20 levende mosselen
  • 16 verse gamba’s
  • 200 gr vongole
  • 150 gr verse inktvis of zeewolf
  • 6 el olijfolie
  • 6-8 kippenbouten
  • 140 gr chorizo (dikke sneden en ontvelt)
  • 2 grote ajuinen
  • 4 grote tenen look geperst
  • 1 tl paprika (kruiden)
  • 100 gr erwtjes (diepvries)
  • 1 grote of 2 kleine paprika’s  ontpit en in repen gesneden
  • 6 verse tomaten ontvelt en ontpit en in reepjes gesneden
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 2 citroenen in kwartjes gesneden

Bereiding  (+/- 30 min):

1: overgiet de saffraan draadjes met 4 eetlepels warm water en zet opzij

2:verwarm de pan met 2 el olijfolie

3:  bak de kippenbouten goudbruin +/- 5 minen haal ze uit de pan

4: bak de chorizo +/- 1 min aan en haal ze uit de pan

5: doe opnieuw olijfolie in de pan en stoof de uien aan +/- 2 min , voeg er de knoflook en de paprikagroenten bij en laat nog eens 3 min bakken.  Let op de uien moeten zacht zijn maar niet bruin!

6: doe de rijst, de erwten  erbij.  Meng alles goed tot alles met olijfolie bedekt is eventueel doe je er nog een beetje olie bij.

7: Leg de kippenbouten en de chorizo met al het vocht en de tomatenstukjes erbij.

8: giet de bouillon, de saffraan oplossing over het mengsel.  de rijst moet deels onderstaan.

9: kruid af met peper, zout en als je het graag iets pittiger hebt een beetje paprikapoeder

9: breng het geheel al roerend even aan de kook

10:  zet het vuur zachter en laat het geheel een 15 min sudderen tot het vocht volledig werd opgenomen.  Dek af met een deksel of groot karton met aluminiumfolie bedekt.

11: verdeel  de schaaldieren die je gekozen hebt over de pan totdat de mosselen openstaan en de gamba’s een roze kleur hebben.

12: besprenkel de paella naar keuze met een beetje citroensap.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *