Ovenschotel met kip, tomaat en aardappeltjes

Ankie's recepten blog

Ovenschotel met kip, tomaat en aardappeltjes

Ingrediënten (4 pers):

  • 8 grote aardappelen (geschild, in schijfjes)
  • 500 gram tomatenblokjes uit blik
  • peper en zout
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 grote ajuinen
  • 4 kipfilet
  • olijfolie

1: Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes

2: Snij de ajuin in fijne reepjes

3: Kruid de kipfilet

4: neem een vuurvaste ovenschotel en beboter deze grondig

5: Leg een laagje aardappelen dan tomatenblokjes, strooi een beetje parmezaan kaas, ajuin en eindig met de kruiden.

6: Leg de kipfilet naast elkaar erop

7: Maak een tweede laag met de rest van de ingredienten. Opnieuw kruiden met wat zout, peper en tijm.

8:Giet er water bij tot er 1cm water in de ovenschaal staat.

9: Voeg ook het sap van de tomaten bij. Besprenkel alles met olijfolie.

10: Dek de schotel af met aluminiumfolie en plaats ze gedurende 1.5 uur in een voorverwarmde oven van 250 graden.

11: Verwijder het aluminiumfolie en laat de bovenste laag even verder bruinen in de oven.

Smakelijk>

Tags: ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *