Ovenschotel met kip, tomaat en aardappeltjes
Ingrediënten (4 pers):
- 8 grote aardappelen (geschild, in schijfjes)
- 500 gram tomatenblokjes uit blik
- peper en zout
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- 2 grote ajuinen
- 4 kipfilet
- olijfolie
1: Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes
2: Snij de ajuin in fijne reepjes
3: Kruid de kipfilet
4: neem een vuurvaste ovenschotel en beboter deze grondig
5: Leg een laagje aardappelen dan tomatenblokjes, strooi een beetje parmezaan kaas, ajuin en eindig met de kruiden.
6: Leg de kipfilet naast elkaar erop
7: Maak een tweede laag met de rest van de ingredienten. Opnieuw kruiden met wat zout, peper en tijm.
8:Giet er water bij tot er 1cm water in de ovenschaal staat.
9: Voeg ook het sap van de tomaten bij. Besprenkel alles met olijfolie.
10: Dek de schotel af met aluminiumfolie en plaats ze gedurende 1.5 uur in een voorverwarmde oven van 250 graden.
11: Verwijder het aluminiumfolie en laat de bovenste laag even verder bruinen in de oven.
Smakelijk>