Mexicaans biefstuk op een bedje van jonge sla met guacamole

Ingrediënten (4 pers):
- 700 gr rundsentrecote
- 1 el sambal
- 3 el tamari
- 3 el druivenpitolie
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr mengeling van jonge slablaadjes
- verse guacamole
Voorbereiding marinade:
1: hak de look fijn en meng hem samen met de sambal, de tamari en de druivenpitolie in een pot
2: meng alles goed door elkaar en leg de entrecotes erin, wrijf het vlees goed in met de marinade
3: deksel op pot en laat het vlees min 30′ marineren op kamertemperatuur
Koken:
1: laat de entrecotes uitlekken maar recupereer de marinade
2: Zet een pan op hoog vuur. Zodra de pan goed heet is leg je de uitgelekte entrecotes erin.
3: Elke zijde 1,30 min bakken
4: Haal uit de pan en hou de biefstuk warm
5: Zet het vuur iets zachter en giet in de pan waar je de biefstuk gebakken hebt de rest van de marinade.
6: Laat dit sudderen gedurende een 2tal min LET OP! door de karamelisatie kan dit snel aanbranden!indat geval vuur iets zachter zetten
7: verdeel de sla over de borden
8: Snij het vlees in dikke plakken en leg op de sla
9: Druppel wat saus over het vlees en sla en werk het bord af met een quenelle van guacamole!
Lekker met een stukje brood
Smakelijk!
PS: kan ook op BBQ