Marokkaans kippenbrochette met raita

Ankie's recepten blog

Marokkaans kippenbrochette met raita

Ingredienen ( 4 pers):

  • 4 kipfilet
  • 800 gr Griekse yogurt
  • 1 el harissa
  • 1 komkommer
  • 1 sap van limoen
  • enkele takjes koriander
  • zout

Voorbereiding:

Marinade Brochette (enkele uren ervoor):

1: neem een pot en meng 500 gr Griekse yogurt met 1 el Harissa

2: Snij de kipfilet in reepjes en leg deze in het yogurtmengsel

3: meng alles goed en zet de marinade met de kip in de frigo

4:  Laat marineren gedurende 3 uur (dit kan je eventueel de dag voordien al maken, hoe langer de marinade hoe lekkerder)

5: Leg de sate stokjes in water

De Brochette:

1: rijg de kippenreepjes op het brochettestokje ( +/- 3 reepjes per brochette)

De Raita (1 uur voor de maaltijd)

1: neem een kom en  rasp de komkommer.

2: Doe de geraspte komkommer in een doek en haal er zoveel mogelijk vocht uit door lichtjes te knijpen.

3: doe de komkommerpulp in een kom en meng  2 dl Griekse yogurt, een snuifje zout  erbij.

4: Rasp een zeste van de limoen en  giet je het het sap van de limoen erbij

5: hak de koriander fijn en meng het kruid door de raita

6: zet de raita in de frigo om lekker koel te houden

Koken:

1: Laat de grill pan lekker warm worden

2: Leg de kippenbrochette op de grillpan ( kan ook in de oven klaargemaakt worden, grillstand)

3: Ze zijn gauw gaar, dus na ongeveer een kwartiertje de stokjes draaien.

Leg de gegrilde kippenbrochet op een bord met de lepeltje raita erover

Lekker met een groentencouscous!

Smakelijk!

Tags: , , ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *