Marokkaans kippenbrochette met raita


Ingredienen ( 4 pers):
- 4 kipfilet
- 800 gr Griekse yogurt
- 1 el harissa
- 1 komkommer
- 1 sap van limoen
- enkele takjes koriander
- zout
Voorbereiding:
Marinade Brochette (enkele uren ervoor):
1: neem een pot en meng 500 gr Griekse yogurt met 1 el Harissa
2: Snij de kipfilet in reepjes en leg deze in het yogurtmengsel
3: meng alles goed en zet de marinade met de kip in de frigo
4: Laat marineren gedurende 3 uur (dit kan je eventueel de dag voordien al maken, hoe langer de marinade hoe lekkerder)
5: Leg de sate stokjes in water
De Brochette:
1: rijg de kippenreepjes op het brochettestokje ( +/- 3 reepjes per brochette)
De Raita (1 uur voor de maaltijd)
1: neem een kom en rasp de komkommer.
2: Doe de geraspte komkommer in een doek en haal er zoveel mogelijk vocht uit door lichtjes te knijpen.
3: doe de komkommerpulp in een kom en meng 2 dl Griekse yogurt, een snuifje zout erbij.
4: Rasp een zeste van de limoen en giet je het het sap van de limoen erbij
5: hak de koriander fijn en meng het kruid door de raita
6: zet de raita in de frigo om lekker koel te houden
Koken:
1: Laat de grill pan lekker warm worden
2: Leg de kippenbrochette op de grillpan ( kan ook in de oven klaargemaakt worden, grillstand)
3: Ze zijn gauw gaar, dus na ongeveer een kwartiertje de stokjes draaien.
Leg de gegrilde kippenbrochet op een bord met de lepeltje raita erover
Lekker met een groentencouscous!
Smakelijk!