KIP MET MOZZARELLA EN GNOCCHI UIT DE OVEN
40 MIN 2 PERSONEN
INGREDIËNTEN
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 bol mozzarella
2 kl Italiaanse kruiden
500 ml tomatenpassata
250 g gnocchi
2 kipfilet
2 el olijfolie
peper en zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 °C
Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de mozzarella in plakjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de ui 2 minuten.
Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden en paprika toe en laat 4 minuten stoven.
Schep regelmatig om. Voeg de passata toe, kruid met peper en zout en laat 5 minuten pruttelen.
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe.
Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken.
Bestrijk een ovenschaal met de rest van de olijfolie en leg er de kipfilets in.
Kruid met peper en zout.
Meng de gnocchi door de tomatensaus en schep rond de kipfilets in de ovenschaal.
Leg de plakjes mozzarella bovenop de kipfilets.
Zet de ovenschaal 18 minuten in de voorverwarmde oven.