KIP met gnocchi, mozzarella in de oven

Ankie's recepten blog

KIP met gnocchi, mozzarella in de oven

45 min  – 2 personen

INGREDIËNTEN

  • 250 g kerstomaten
  • 2 kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 bol mozzarella
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 g gnocchi
  • 3 el yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. en snij de kip in blokjes. Halveer de kerstomaatjes. Snij de ui fijn. Pel de knoflook. Hak de peterselie fijn. Snij de mozzarella in plakjes.
  2. kruid de kip met kip kruiden.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip 12 min langs elke kant dat ze een krokant korstje heeft. Haal de kip uit de pan. doe opnieuw een eetlepel olijfolie inde pan en voeg onmiddellijk de knoflook toe. Als de olie heet is, schep je de knoflook uit de pan en voeg je de fijngesneden ui en het paprikapoeder toe. Laat 2 minuten stoven. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed om. Voeg de tomatenblokjes, de suiker en de kerstomaatjes toe. Kruid met peper en zout en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de kippenblokjes erbij en laat nog 2 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  4. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Als het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken.
  5. Haal de pot met de saus van het vuur en voeg de yoghurt, fijngehakte peterselie en de gnocchi toe. Giet het mengsel in een ovenschaal en doe er de plakjes mozzarella op. Zet 25 minuten in de oven, en eventueel nog even onder de grill voor een goudgeel korstje.

Tags: ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *