Kip Korma

Ankie's recepten blog

Kip Korma

Ingrediƫnten (4 pers):

  • 2 eetlepels olie
  • 2 grote kipfilets, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel gemalen witte peper
  • 250g blikje tomatenblokjes
  • 4 eetlepels kippenbouillon
  • 2 eetlepels gemalen amandelen
  • 4 eetlepels slagroom
  • 4 eetlepels yoghurtVerhit olie in een koekenpan en bak de kip, knoflook en ui tot de kip gaar is. Snij een stukje open om te kijken of het vlees niet meer roze is.

1: Kruid met gember, chilipoeder, kaneel, krukuma en witte peper en zet het vuur middelhoog.

2: Voeg de tomaten en kippenbouillon toe. Laat dan zachtjes koken

3: roer de amandelen erdoorheen.

4: Roer de room en yoghurt erdoor

5: kook dan nog zachtjes 2 tot 4 minuten.

Serveer op een bedje van rijst met Naan brood.

http://allrecipes.nl/recept/60/kip-korma.aspx

Tags: , ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *