JAPANSE KIPPENBALLETJES MET SOBANOEDELS
INGREDIËNTEN
- 2 teentjes knoflook
- 20 g gember
- 3 lente-uitjes
- 150 g oesterzwammen
- 150 g spinazie
- 300 g kippengehakt
- 30 g panko
- 20 g sesamzaad
- 150 g sobanoedels
- 2 el sojasaus
- 1 limoen
- 2 el plantaardige olie
- peper
- zout
BEREIDING
- Pers de teentjes knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de lente-ui in schuine plakjes, hou het groene en witte deel gescheiden. Borstel de oesterzwammen schoon en snij ze in plakjes. Was de spinazie.
- Doe het kippengehakt, panko, de helft van de sesamzaadjes, peper en zout in een kom en meng door elkaar. Vorm er gelijke gehaktballetjes van.
- Breng in een kookpot water aan de kook en voeg de sobanoedels toe. Laat de noedels zachtjes koken voor 7 minuten. Giet af, spoel de noedels met koud water en laat uitlekken.
- Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een wok en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin, ongeveer 7-9 minuten. Schep de balletjes uit de wok en zet opzij.
- Verhit in de wok opnieuw 1 eetlepel plantaardige olie en voeg de gember, knoflook, de oesterzwammen en het witte deel van de lente-uitjes toe. Laat 2 minuten bakken en voeg de spinazie toe. Voeg de sobanoedels toe en laat kort meebakken. Voeg dan de sojasaus en het sap van 1 limoen toe.
- Serveer de noedels met de kippenballetjes. Werk af met sesamzaadjes en het groene deel van de lente-ui.
Tags: Kip, noedels, spinazie