JAPANSE KIPPENBALLETJES MET SOBANOEDELS

Ankie's recepten blog

JAPANSE KIPPENBALLETJES MET SOBANOEDELS

INGREDIËNTEN

  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 3 lente-uitjes
  • 150 g oesterzwammen
  • 150 g spinazie
  • 300 g kippengehakt
  • 30 g panko
  • 20 g sesamzaad
  • 150 g sobanoedels
  • 2 el sojasaus
  • 1 limoen
  • 2 el plantaardige olie
  • peper
  • zout

BEREIDING

  1. Pers de teentjes knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de lente-ui in schuine plakjes, hou het groene en witte deel gescheiden. Borstel de oesterzwammen schoon en snij ze in plakjes. Was de spinazie.
  2. Doe het kippengehakt, panko, de helft van de sesamzaadjes, peper en zout in een kom en meng door elkaar. Vorm er gelijke gehaktballetjes van.
  3. Breng in een kookpot water aan de kook en voeg de sobanoedels toe. Laat de noedels zachtjes koken voor 7 minuten. Giet af, spoel de noedels met koud water en laat uitlekken.
  4. Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een wok en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin, ongeveer 7-9 minuten. Schep de balletjes uit de wok en zet opzij.
  5. Verhit in de wok opnieuw 1 eetlepel plantaardige olie en voeg de gember, knoflook, de oesterzwammen en het witte deel van de lente-uitjes toe. Laat 2 minuten bakken en voeg de spinazie toe. Voeg de sobanoedels toe en laat kort meebakken. Voeg dan de sojasaus en het sap van 1 limoen toe.
  6. Serveer de noedels met de kippenballetjes. Werk af met sesamzaadjes en het groene deel van de lente-ui.

Tags: , ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *