Italiaanse Steak tartaar

4 pers 15 a 30 min
Ingredienten:
- 800 g versneden rundsvlees
- 3 el basilicum
- ¼ bos platte peterselie
- zwarte peper
- fleur de sel
- 1 el mosterd
- 1 el balsamico
- zeste van limoen
- 2 sjalotten
- een paar zongedroogde (kers)tomaatjes
- 1 blokje Parmezaanse kaas
- 1 handvol rucola
- 2 el kappertjes
- 2 eidooiers
- Olijfolie Extra vierge ongefilterd
- 6 anjovis
- ½ dl arachideolieBereiding:
- Doe de fijngesneden peterselie, basilicum, sjalotjes, zongedroogde tomaatjes, 2 eierdooiers, zeste van limoen, een theelepel mosterd en de rundstartaar in een kom en meng goed onder mekaar.
- Proef, en breng op smaak met peper en zout, 4 eetlepels schilfers van parmezaanse kaas, 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamico.
Lekker met een groen slaatje en geroosterde ciabatta
Bron: VTM koken