Italiaanse Steak tartaar

Ankie's recepten blog

Italiaanse Steak tartaar

4  pers 15 a 30 min

Ingredienten:

  • 800 g versneden rundsvlees
  • 3 el basilicum
  • ¼ bos platte peterselie
  • zwarte peper
  • fleur de sel
  • 1 el mosterd
  • 1 el balsamico
  • zeste van limoen
  • 2 sjalotten
  • een paar zongedroogde (kers)tomaatjes
  • 1 blokje Parmezaanse kaas
  • 1 handvol rucola
  • 2 el kappertjes
  • 2 eidooiers
  • Olijfolie Extra vierge ongefilterd
  • 6 anjovis
  • ½ dl arachideolieBereiding:
  • Doe de fijngesneden peterselie, basilicum, sjalotjes, zongedroogde tomaatjes, 2 eierdooiers, zeste van limoen, een theelepel mosterd en de rundstartaar in een kom en meng goed onder mekaar.
  • Proef, en breng op smaak met peper en zout, 4 eetlepels schilfers van parmezaanse kaas, 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamico.

Lekker met een groen slaatje en geroosterde ciabatta

Bron: VTM koken

Tags: ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *