Indische kip curry (libelle-lekker)

Ankie's recepten blog

Indische kip curry (libelle-lekker)

Ingrediƫnten:

  • 600 gr kipfilet
  • 300 grĀ bloemkool in roosjes
  • 2 uien
  • 1 groene paprika
  • 2 knoflookteentjes
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1/2 el gele currypasta
  • 2 el gehakte koriander
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

1: Blancheer de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water. giet af en spoel meteen met koud water.

2: Snij de kipfilet in niet al te kleine stukjes. Pel en halveer de uien. Snij ze in fijne halve ringen.

3: Verhit de olie in een wok. Bak de blokjes kip in +/- 2 min  rondom bruin. Neem ze uit de pan en zet ze opzij. Doe de uien in de pan en roerbak 1 tot 2 min. Roer er de currypasta door. Doe er 3 tot 4 el water bij en laat 3 minuten sudderen. Doe er de tomatenblokjes en de kip bij en vermeng. Laat nog 5 min zachtjes koken.

4: Maak de paprika schoon en snij het in reepjes. Pel en snipper de knoflook.

5: Voeg de paprika en de knoflook toe aan de pan. Laat +/- 10 min sudderen op een zacht vuurtje. Voeg de bloemkoolroosjes er aan toe en warm nog even op.  Voeg peper & zout toe naar smaak. Versier met gehakte koriander

Lekker met naan brood en witte rijst

Smakelijk.

Tags: ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *