Indische kip curry (libelle-lekker)
Ingrediƫnten:
- 600 gr kipfilet
- 300 grĀ bloemkool in roosjes
- 2 uien
- 1 groene paprika
- 2 knoflookteentjes
- 400 gr tomatenblokjes
- 1/2 el gele currypasta
- 2 el gehakte koriander
- 2 el arachideolie
- peper en zout
1: Blancheer de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water. giet af en spoel meteen met koud water.
2: Snij de kipfilet in niet al te kleine stukjes. Pel en halveer de uien. Snij ze in fijne halve ringen.
3: Verhit de olie in een wok. Bak de blokjes kip in +/- 2 min rondom bruin. Neem ze uit de pan en zet ze opzij. Doe de uien in de pan en roerbak 1 tot 2 min. Roer er de currypasta door. Doe er 3 tot 4 el water bij en laat 3 minuten sudderen. Doe er de tomatenblokjes en de kip bij en vermeng. Laat nog 5 min zachtjes koken.
4: Maak de paprika schoon en snij het in reepjes. Pel en snipper de knoflook.
5: Voeg de paprika en de knoflook toe aan de pan. Laat +/- 10 min sudderen op een zacht vuurtje. Voeg de bloemkoolroosjes er aan toe en warm nog even op. Voeg peper & zout toe naar smaak. Versier met gehakte koriander
Lekker met naan brood en witte rijst
Smakelijk.