Griekse wok met rundvlees en feta

Ankie's recepten blog

Griekse wok met rundvlees en feta

4 pers – 40 min

Ingrediënten:

  • 500 gr dunne lende of biefsteak
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 100 gr fetakaas
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 400 gr gepelde tomaten
  • 150 gr griekse pasta
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el kerrie
  • 1/2 verse basilicum
  • 1 tl cayenne peper
  • peper en zout
  • 1/2 pepertje (als van pittig houdt)

bereiding:

1: snij het rundvlees in reepjes

2: snij de ajuin en de paprika in blokjes

3: neem een zakje. Doe er het gemberpoeder, kerriepoeder en cayenne in en meng. Voeg er nu de rundsreepjes aan toe en schud met de zak dat het kruidenmengsel zich mengt met het vlees. Leg het zakje even ter zijde.

4:Kook de orso gaar in licht gezouten water voor 13 min.

5: verhit de wok met 1 el olijfolie en bak het rundvlees kort aan voor 3 minuten. Haal het vlees uit de wok en hou het warm.

6: Bak de spekblokjes gedurende 1 min in de wok zonder toevoeging van vetstof.

7: voeg er de ui en als je van pittig houdt het fijngesneden pepertje.

8: Doe er de paprikastukjes erbij en roerbak gedurende 2 minuten en blus daarna het geheel met de balsamico.   Voeg er de gepelde tomaten bij. Breng het op smaak met peper, zout en het fijngesneden verse basilicum. goed mengen

9: voeg er nu het vlees en de corso erbij en laat nog even sudderen om alles smaken op te nemen

10:  Juist voor het opdienen kruimel je de feta kaas erover.

Smakelijk

Tags: , ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *