Gevulde tomaten met Provençaalse krieltjes uit de oven
4 pers – 45 min
Ingrediënten
gevulde tomaten (beenhouwerij) 6
paprikareepjes (diepvries) 400 g
champignons 250 g
minikrieltjes 800 g
rode uien 2
knoflook 1 bollen
olijfolie 2 eetl.
Provençaalse kruiden 1 koffiel.
peper en zout
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
(15 min.)
– Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 2.
– Snij de champignons in 2.
– Snij de bol knoflook horizontaal doormidden (zodat alle teentjes doormidden gesneden zijn).
– Snij de rode uien in ringen.
– Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (5 min. + 35 min. in de oven)
1 Wrijf een grote ovenschaal in met het opengesneden knoflook. Voeg de krielaardappelen toe en meng er de olijfolie, peper en zout onder. Leg er de halve knoflookbollen op met de snijkant naar boven. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
2 Haal uit de oven en meng er de champignons, de rode uien en de diepgevroren paprikareepjes onder. Plaats de tomaten ertussen. Kruid met Provençaalse kruiden.
3 Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en bak nog 20 à 25 min.