Flammkuchen

Ankie's recepten blog

Flammkuchen

Ingredienten ( 4 stuks)

voor de bodem:

je kan gaan voor een kant en klare pizza bodem of voor een pizza bodem zelf gemaakt ( zie recept “pizza bodem”)

Voor de basis topping:

  • 200 gr platte kaas of volle kwark
  • 10 cl room
  • 10 gr zout
  • 1,5 gr peper
  • 1,5 gr nootmuskaat
  • 1 eierdooier
  • klontje boter

Daarop verschillende topping mogelijk:

Traditionele Elsas topping: 

  • 200 gr gerookt spek
  • 2 uien

Bereiding:

1: snij de ui zo fijn mogelijk. Bak de ui al roerend in boter op een zacht vuurtje gedurende 8 minuten. De ui moet licht bruin kleuren.

2: Meng de eierdooiers, plattekaas en room in eenkom. Voeg wat muskaatnoot toe. Snij het ontbijtspek in zeer kleine stukjes.

Voeg deze bij het mengsel. meng  ook de gebakken ui hierbij.

3: Verwarm je over op 280 graden

4:Terwijl de oven warmt strijk je het mengsel over de pizza bodem in een dikke laag

5: Bak de taart gedurende 10 minuten in een zo warm mogelijke over 280 graden

6: serveer gloeiend heet. Vandaar de naam “Flammkuchen”

Wijn tip: ” een lekker pinot Blanc vanuit de Elzas

Flamkuchen met gerookte zalm, venkel, ui & bieslook:

  • 1/2 venkelknol
  • 1/2 ui
  • 75 gr gerookte zalm in dunne sneetjes
  • 2 el fijngeknipte bieslook

Bereiding:

1: Halveer de venkelknol en snij in dunne sneetjes. Was de venkel en blancheer 30 seconden in kokend water. Giet af en koel met ijswater.  Laat uitlekken.

2: Bestrijk de pizza bodem met de basis topping en beleg met de venkel,ui en gerookte zalm.

3: Verwarm je over op 280 graden

4: Bak de taart gedurende 10 minuten in een zo warm mogelijke over 280 graden

5: serveer gloeiend heet. Vandaar de naam “Flammkuchen”

Flamkuchen met sjalot,Gruyere,Provencaalse kruiden en ei:

  • 1 sjalot
  • 50 gr geraspte Gruyere
  • 1 ei
  • 2 el Provencaalse kruiden

Bereiding:

1: Pel de sjalot en snij in fijne ringen

2: Bestrijk de pizza bodem met de basis topping en beleg met de sjalot en geraspte Gruyere. Bestrooi met de kruiden en breek het ei erboven op

3: Verwarm je over op 280 graden

4: Bak de taart gedurende 10 minuten in een zo warm mogelijke over 280 graden

5: serveer gloeiend heet. Vandaar de naam “Flammkuchen”

Tags:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *