Feta-spinazietaart met lamsgehakt

Ankie's recepten blog

Feta-spinazietaart met lamsgehakt

INGREDIENTEN

voor

4 personen

  • filodeeg                 5   vellen
  • lamsgehakt          400   g
  • spinazie                 250   g
  • knoflook                1   teentje
  • rozijnen                 2   el
  • pijnboompitten   2   el
  • ricotta                    200   g
  • feta                         200   g
  • olijfolie                  50   ml
  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de springvorm in. Leg er een vel filodeeg in en bestrijk met olie. Leg er een vel deeg bovenop en bestrijk opnieuw met olie. Herhaal met de rest van de deegvellen.
  2. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Verkruimel de helft van de feta en meng die met de ricotta en de rozijnen.
  3. Pel en snipper de knoflook. Fruit hem in olijfolie, voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe er de spinazie bij en laat slinken. Schep er de kaas door en verdeel over het deeg. Vouw nadien overhangend deeg naar binnen toe.
  4. Bestrijk het deeg met olijfolie. Werk af met pijnboompitten en de rest van de feta. Zet 20 minuten in de oven.Heel lekker met gemengde sla.

Tags: , ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *