COUSCOUS met groenten
Ingredienten (4 pers):
- 1 courgette
- 2 wortelen
- 1 ui
- 3 tomaten
- 1 rode parika
- 1 teentje knoflook
- 1/4 bosje verse koriander
- 1 mespunt saffraan
- 1 mespunt gemberpoeder
- 1 mespunt kaneel
- 1 mespunt komijn
- 1 mespunt ras el Hanout
- 3 el olijfolie
- 2 el boter
- 3oo gr couscous
- 750 ml groentenbouillon
1: snij alle groenten in brunoise
2: doe boter in de pan en giet de groentjes erin
3: goed roeren en doe de look en alle kruiden erbij (saffraan,gember,kaneel,komijn.ras el hanout)
4: laat even stoven
5: giet de groentenbouillon er bij (de groenten mogen juist niet onderstaan)
6: Laat zachtjes sudderen en na 5 min mag het vuur af.
5: 10 mn voor opdienen verwarm de groenten even
6: doe de couscous in een pot met een klontje boet
7: zeef de groenten en vermeng die met de droge couscous
8: doe de warme bouillon over de couscous ( de couscous mag juist niet onder staan)
9: laat de couscous 5 min staan en meng dan voorzichtig met een vork
Smakelijk en lekker met een Marokkaans brochette!
Kan ook koud gegeten worden als salade.