Courgettespaghetti met kruidige gehaktballetjes en kerrie-saffraansaus

Ankie's recepten blog

Courgettespaghetti met kruidige gehaktballetjes en kerrie-saffraansaus

4 pers – 30 min

Ingrediënten

  • kippengehakt (beenhouwerij) 500 g
  • tapastomaten 450 g
  • courgetteslierten (versmarkt) 400 g
  • koriander1 plantjes
  • munt 0.5 plantjes
  • extra lichte room (7% V.G.) 2.5 dl
  • capellini 200 g
  • amandelschilfers 4 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • saffraandraadjes enkele
  • kerriepoeder 2 koffiel.
  • peper en zout
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. – Snipper de koriander en de munt fijn. Hou enkele blaadjes munt apart voor de afwerking.
  3. – Meng de fijngesnipperde kruiden met het gehakt en rol er balletjes van. Druk ze lichtjes plat.
  4. – Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Knip de tomatentros in kleinere trosjes van 4 à 5 tomaten. Leg op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
  2. 2 Kook intussen de capellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  3. 3 Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof en rooster de amandelschilfers ± 2 min.
  4. 4 Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de balletjes 4 à 5 min. aan beide kanten. Haal uit de pan.
  5. 5 Verwijder het overtollige vet uit de pan. Voeg het kerriepoeder en de saffraandraadjes toe. Blus met de room. Kruid met peper en zout. Voeg de courgetteslierten toe en laat 1 min. koken. Haal van het vuur, voeg de capellini en de balletjes toe en meng.
Afwerking

Serveer de courgettespaghetti in diepe borden en geef er enkele balletjes bij. Werk af met een trosje tomaten, wat amandelschilfers en nog enkele blaadjes munt.

Tags: ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *