Basis Pizzadeeg

Ankie's recepten blog

Basis Pizzadeeg

Ingrediënten voor 1 pizza van 30 cm:

  • 200 gr fijne vloeibare bloem
  • 100 gr water
  • 18 gr verse gist
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl zout
  • 1 soeplepel honig of 1 kl suiker

1: Strooi de bloem uit op je werkblad en maak een kuiltje. Meng de olijfolie, het zout en de suiker erdoor. Los de verse gist op in het water. Giet het gistmengsel bij de bloem.

2: Zet een liedje op met power en laat je al knedend maar gaan op de beat. Kneed het mengsel met de hand tot een homogeen en glad deeg. Rol het deeg tot een bol. Dek het deeg af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats.

3: Net voor het bakken rol je het deeg uit. Gebruik nog wat extra bloem om te vermijden dat je deeg gaat plakken op je werkblad.  Begin met het deeg plat te duwen. Keer het eens om en kneed nu tot de ideale dikte. Gebruik je vingertoppen en begin in het midden. Werk naar de randen toe en draai de pizza intussen rond. Zo krijg je een dunne, ronde pizza bodem.

http://www.njam.nl/recepten/peppes-basisrecept-voor-pizzadeeg

Tags: ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *