VARKENSREEPJES TERIYAKI MET RIJST EN KROKANTE GROENTEN
2 pers – 25 min
INGREDIËNTEN
- 150 g jasmijnrijst
- 2 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 20 g gember
- 2 varkenslapje
- 2 el sojasaus
- 1 stick honing
- 400 g wokmix
- 1 el sesamzaad
- 1 el plantaardige olie
- zout
BEREIDING
- Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
- Snij de lente-uitjes in ringetjes. Hou het groene en witte deel gescheiden. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de varkenslapjes in reepjes van 1/2 cm dik.
- Doe de knoflook, gember, sojasaus, honing en het witte deel van de lente-ui in een kom en meng goed. Dit is de teriyaki saus.
- Verhit de plantaardige olie in een wok (of grote pan) en roerbak de wokmix voor 4 minuten. Schep uit de wok en voeg het varkensvlees toe. Roerbak opnieuw voor 4 minuten op hoog vuur. Giet de teriyaki saus erbij en voeg de wokmix opnieuw toe. Roerbak nog voor 2 minuten.
- Serveer de rijst met de varkensreepjes en krokante groenten. Werk af met het groen van de lente-ui en de sesamzaadjes.