SCAMPI & KIP geflambeerd met Pernod & saffraansaus (Solo open kitchen)
Ingredienten (4 pers) :
- 500 gr kippenfilet in blokjes
- 2 eetlepels Boter
- 1 sjalot
- 24 scampi
- 1 teentje look
- 1/2 glaasje Pernod
- culinaire room
- Saffraanpoeder
- 1 tomaat
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- Bak in een beetje Solo de kippenblokjes met het fijngesneden sjalotje bruin.
- Haal ze uit de pan en bak dan de scampi met een fijngeplet teentje look gedurende 2 minuten gaar .
- Giet vervolgens de Pernod in de pan en flambeer de scampi.
- Wanneer de vlam gedoofd is, haal je de scampi uit de pan.
- Leg ze samen met de kippenblokjes in een schaal en houd warm.
- Maak de saus door in dezelfde pan de room en de saffraan toe te voegen.
- Laat even opkoken. Snij de tomaat in kleine blokjes en voeg die bij de saus samen met de bieslook.
- Laat nog een minuut sudderen. Giet de saus over de scampi en de kippenblokjes.
Lekker met rijst.
Smakelijk