Mexicaans biefstuk op een bedje van jonge sla met guacamole

Ankie's recepten blog

Mexicaans biefstuk op een bedje van jonge sla met guacamole

Ingrediënten (4 pers):

  • 700 gr rundsentrecote
  • 1 el sambal
  • 3 el tamari
  • 3 el druivenpitolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr mengeling van jonge slablaadjes
  • verse guacamole

Voorbereiding marinade:

1: hak de look fijn en meng hem samen met de sambal, de tamari en de druivenpitolie in een pot

2: meng alles goed door elkaar en leg de entrecotes erin, wrijf het vlees goed in met de marinade

3: deksel op pot en laat het vlees min 30′ marineren op kamertemperatuur

Koken:

1: laat de entrecotes uitlekken maar recupereer de marinade

2: Zet een pan op hoog vuur. Zodra de pan goed heet is leg je de uitgelekte entrecotes erin.

3: Elke zijde  1,30 min bakken

4: Haal uit de pan en hou de biefstuk warm

5: Zet het vuur iets zachter en giet in de pan waar je de biefstuk gebakken hebt de rest van de marinade.

6: Laat dit sudderen gedurende een 2tal min LET OP! door de karamelisatie kan dit snel aanbranden!indat geval vuur iets zachter zetten

7: verdeel de sla over de borden

8: Snij het vlees in dikke plakken en leg op de sla

9: Druppel wat saus over het vlees en sla en werk het bord af met een quenelle van guacamole!

Lekker met een stukje brood

Smakelijk!

PS:  kan ook op BBQ

Tags: , ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *