TORTILLA met ricotta en Spinazie

Ankie's recepten blog

TORTILLA met ricotta en Spinazie

Ingrediënten (4pers)

  • 8 tortillas
  • 400 gr jonge verse spinazie
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gr ricotta
  • 1 ei
  • 80 gr parmezaan
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • bote
  • nootmuskaat
  • peper & zout

Bereiding:

1: Spoel en droog de spinazie

2:pel en snipper de sjalot en de knoflook

3:neem een kleine pan of wok.  Fruit de ui en de knoflook glazig.  Voeg er de spinazie aan toe en laat slinken.  Peper en zout naar smaak

5: meng de afgekoelde spinazie met de ricotta het ei en de helft van de parmezaan.  Kruid met peper,zout en nootmuskaat.

6: verwarm de oven 200°C.

7:Beboter een ovenschotel.

8:Verdeel het mengsel over de tortilla’s, rol ze op en leg ze in de ovenschaal.

9: pel en ontpit de tomaten.  Snij ze in dobbelsteentjes en verdeel deze over de tortilla’s.  Bestrooi het geheel met de rest van de parmezaan.

10:  Laat 15 tot 20 minuten bakken in de oven.

Tags: , ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *