Tortilla met gehakt
Ingrediënten (4pers):
- 8 tortilla’s
- 600 gr gehakt runds of runds/varken
- 1 paprika
- 2 sjalotten
- 2 knoflookteentjes
- 2 el gehakte verse koriander
- 125 ml zure room
- 4 el gerapte cheddar
- 4 el parmezaan
- 500 gr gezeefde tomaten
- 250 gr fajita saus
- komijnpoeder
- korianderpeoder
- cayennepeper
- olijfolie
- 1 tomaat gepeld en in blokjes gesneden
Bereiding:
1: pel en snipper de ui en look
2: spoel de paprika en snij in kleine blokjes
3: fruit de sjalot en knoflook in olijfolie.
4:voeg er de paprikablokjes aan te en stoof even mee
5: voeg er het gehakt aan toe en bak het rul
6: kruid met de verse koriander, komijn poeder,cayennepeper, peper & zout
7: zet een pannetje op een zacht vuurtje en doe er de gezeefde tomaten en de fajita saus in. meng het geheel en laat zachtjes sudderen +/- 2 min
8: neem een tortilla. wrijf ze in met een laagje zure room en het gehaktmengsel.
9: rol de fajita op en leg in de beboterde bakschotel
10: als je ze allemaal gedaan hebt overgiet je de tortilla’s met de saus.
11: strooi er de verse tomaat op
12 werk af met parmezaan en geraspte cheddar kaas
13: zet gedurende 20 min in een voorverwarmde oven aan 195°