QUICHE met zalm en verse spinazie

Ankie's recepten blog

QUICHE met zalm en verse spinazie

Ingredienten (4 pers)

  • 500 gr verse pinazie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 sjalotje fijn gesneden
  • 1 rol Bladerdeeg
  • 1 pak gerookte zalm
  • 4 eieren
  • 20cl room
  • 200g gemalen kaas
  • 1 potje geitenkaas
  • peper, zout
  • 1 tomaat ontpit en in stukjes gesneden

Bereiding:

1: Doe een beetje olijfolie in een pan en laat de ui en ajuin zachtjes zacht worden ( Niet bruinen)

2: Doe er met kleine beetjes de verse spinazie bij en laat even stoven.

3: doe er peper en zout op naar smaak

4: Laat spinazie uitlekken

5: Neem het bladerdeeg en leg in de taartvorm. prik gaatjes in de deeg

6: Klop de eieren los en voeg de room toe, doe er peper en zout bij naar smaak.

7: Nu bouwen we de Quiche op:

8: Verdeel de spinazie over de taartvorm, leg de geitenkaas ertussen en doe de zalm erbij en de stukjes tomaat.

9: giet het mengsel eieren en room over de spinazie/zalm/tomaat.

10: Doe de gemalen kaas over dit geheel.

11: verwarm je oven op 200 °

12:De quiche moet 20 à 30 minuten bakken

Smakelijk

Tags: ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *