Ravioli surprise

Ankie's recepten blog

Ravioli surprise

Ingrediënten ( 4 pers):

Pasta:

  • 400 gram fijne (vloeibare) bloem
  • 1 ei
  • Pastamachine

Vulling:

  • 125 gram uitgelekte ricotta
  • 200 gr verse spinazie
  • 1 Gedroogd pepertje naar smaak
  • Mespunt nootmuskaat
  • Rasp van een halve citroen
  • 20 gr Parmezaanse kaas naar smaak
  • Snuifje zout en peper
  • 4 eieren, ( liefst Small) Dooier en wit gescheiden. We gebruiken allebei !

Naast de ravioli:

  • 8 sneetjes pancetta
  • 1 Eetlepel boter
  • Klein handje salie
  • Basilicum om te garneren

1:Begin met een grote pan  water tot de kook te brengen. Als het water kookt voeg je er het zout bij. Voeg de spinazie toe en na een minuut haal je deze er al uit. Even laten schrikken in ijswater of onder de koude kraan en dan laat je hem goed uitlekken op een keukenpapiertje. Je moet dit als eerst doen omdat de spinazie echt droog moet zijn bij het maken van de vulling.

2:Maak nu je verse pasta door de bloem te mengen met het ei. Goed kneden (zo’n 7 min )  de deeg mag niet te nat niet te droog zijn maar ook niet te nat. .Wikkel je deeg in plastic folie en laat dit een half uurtje in de koelkast rusten. Dit zal het uitrollen straks een stuk makkelijker maken.  Wanneer de pasta in de koelkast ligt te rusten, kan je aan de vulling beginnen.

3:Meng de ricotta met de fijngehakte spinazie en voeg de overige ingredienten eraan toe. Proef van je vulling en pas eventueel de ingrediënten aan, ditis héél belangrijk. Vind je de vulling te flauw is, voeg dan wat extra parmezaanse kaas of zout toe. Mag hij wat pittiger, kan je wat extra peper of gedroogde chili peper toevoegen. Is het geheel niet fris genoeg, kan je wat citroenrasp toevoegen en of ook nog een klein drupje citroensap. Niet teveel sap! Hoe natter je vulling hoe meer kans dat je ravioli straks zompig wordt.

4: maak lasagne bladen met je pasta machine of met een deegrol. We hebben 2 vellen nodig nl:. 1 als onderkant, 1 als bovenkant. Bestuif je werkbank met bloem.

5:Leg een el. van de vulling op je vel pasta en maak een kuiltje waar je eidooier in past. Wanneer je je dooier in het kuiltje heb gedaan, maak je de randen van je pasta nat met het eiwit wat je hebt bewaard. Maak van je 2e pasta vel vierkantjes die over de vulling past. Maak nu je ravioli en probeer zo min mogelijk lucht in de ravioli te laten komen.

6: Als je alle raviolis gemaakt zijn breng je , in een grote pan, het water aan de kook.

7:  Bak de pancetta uit in een pan en laat de plakjes uitlekken op keukenpapier. In dezelfde pan doe je de boter in en laat je deze zachtjes smelten  wanneer het bruist voeg je de salie in zijn geheel toe. Ik laat de boter naar de salie smaken en haal erna de salie eruit maar je mag ook de kruiden fijnsnijden en ze er dan inlaten. Wanneer de boter begint te bruinen en nootachtige gaat ruiken haal je hem van het vuur af, deze is nu klaar voor het serveren.

8: Voeg nu je ravioli toe aan het water en laat deze zo’n 2 minuten garen. Niet te lang doorgaren! Het laatste wat je wilt is een hardgekookte eidooier. Je wilt de ravioli net zo lang garen totdat de pasta mooi al dente is en de eidooier mooi rijk en zacht.

9: Leg de gekookte  ravioli op een bord, lepel er een paar eetlepels van je boter salie saus over. Garneer met je gebakken pancetta en wat basilicum blaadjes.

Smakelijk.

Tags: ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *