LINGUINE Alla Amatriciana van Gino D’acampo

Ingrediënten (4 personen):
- 4 eetl olijfolie
- 1 grote rode ui, in dunne halve ringen gesneden
- 250 gr pancetta, in blokjes
- 1 dl droge witte wijn
- 2 blikken van 400 gr kerstomaatjes
- 1/2 theelepel chilivlokken
- 500 gr linguine
- 3 eetl. fijn gesneden platte peterselie
- 100 gr geraspte pecorino romano
- zout naar smaak
1: verhit de olie in een grote pan of wok en bak de ui circa 5 min op half hoog vuur. regelmatig omscheppen met houten lepel.bVoeg de panchetta toe en bak 3 min. mee. Blus af met de witte wijn en laat deze 2 min verdampen.
2: Roer de kersttomaatjes en de chilivlokken door de saus e, laat hem onafgedekt 8 min pruttelen. regelmatig roeren! voeg zout aan toe naar smaak en neem de pan van het vuur.
3:Kook de pasta al dente. giet de pasta af en voeg hem bij in de wok. Roer alles lekker om en laat 0,5 min mee opwarmen in de saus dan hij alle smaken kan opnemen.
4: Strooi de pecorino over de pasta en smakelijk eten.